Rijk worden

Rijk worden

Leer hoe je geld kan besparen en ongemerkt rijk wordt!
Bespaar | Verdien | Vermogen | Geniet | Tips | Contact

Weinig uitgeven

Zuinig leven; het moet in je zitten of je kan niet anders. Met minder geld leven is dus niet voor iedereen weggelegd. Maar er zijn zeker makkelijke bezuinigingsmogelijkheden te bedenken voor velen van ons. (Met overigens alle respect voor diegenen die niet anders kunnen en dag in dag uit geconfronteerd worden met de beperkingen van een tekort aan geld!)

Al lijkt het moeilijk, je kan vrij gemakkelijk wat besparen zonder dat je er op moet inboeten, dat wil zeggen dat je met minder comfort genoegen zou moeten nemen. "We geven veel geld uit aan zaken die we veel goedkoper of eenvoudiger kunnen oplossen."Wees je bewust van je uitgaven

Een belangrijke methode is bewustwording van je uitgaven. Het probleem kennen is de helft van de oplossing. "Je kunt een tijd bijhouden waar je precies je geld aan uitgeeft, om zo te bekijken op welke manieren je geld kunt besparen. Koop je je lunch altijd op je werk? Wat zou je maandelijks besparen als je je eigen lunch mee zou nemen? En dat magazine wat je eigenlijk niet meer echt leest, kun je dat niet opzeggen?" Al zet het oogenschijnlijk misschien niet direct veel zoden aan de dijk, let wel dat dit dag in dag uit je euros oplevert.

Een prima nieuw initiatief op dit vlak is BespaarWijzer, een website die consumenten helpt om te besparen. Zij geven zeer relevante bespaartips, omdat zij een persoonlijk bespaaradvies bieden.

Vooral aan abonnementen en verzekeringen en dergelijke geeft u elke maand veel geld uit. Kijk hier naar een overzicht van de goedkoopste verzekeringen.

Zo kan je proberen te voorkomen om impuls aankopen te doen. Het advies is om gewenste inkopen op te schrijven, een week te wachten en dan te kijken of je het echt wilt. Je moet het maar kunnen.

Heb je wel alles nodig?

Minder focus op materialisme is ook erg belangrijk. "Het helpt om je psychisch los te koppelen van 'spullen'. Hecht meer waarde aan vriendschap, liefde, natuur en plezier maken." Geen mens kan ontkennen dat spullen er uiteindelijk weinig toe doen in vergelijking met de contacten met je dierbaren, gezondheid en mentale rust. Het klinkt allemaal erg voor de hand liggend, maar het in de praktijk proberen uit te voeren is o zo moeilijk.

Bron (beperkte delen): SoChicken

Besparingstips

Misschien is bovenstaande iets te filosofisch voor u, en wilt u gewoon concrete besparingstips lezen. Wij hebben diverse tips voor besparen verzameld. Hier kunt u ook slimme en handige besparingstips voor 2013 lezen.

Belasting betalen

Denk goed na over de fiscaliteit *) . Zo is de vermogensrendementsheffing een verkapte diefstal. Die moeten we dus voorkomen. Verder moet je nadenken hoe je je inkomen fiscaal gezien zo laag mogelijk kan krijgen, en je aftrekposten zo hoog mogelijk. Kijk op Belastingtips om minder te betalen van de Consumentenbond voor meer informatie.*) Wij worden erg moe van al die linkse rakkers die links kletsen en rechts vullen. Elke dag weer moet je de helft van je inkomen inleveren aan het collectief. Het geeft op zich een goed gevoel om je medemens te kunnen helpen. Maar waar blijft al dat geld? Nou, dat is duidelijk; in de collectieve sector die blijft groeien als een gezwel. Ronald Reagan zei het al in de jaren '80; het ergste dat er kan gebeuren is als er iemand aanbelt en zegt; "Hallo, ik ben van de overheid en ik ben hier om u te helpen." Doodeng die overheid.

Home | Rijk worden | Contact | Voorwaarden | Links